Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2019

У Житомирі за втручання прокуратури акціонерне товариство сплатить до бюджету міста майже 150 тис грн пайової участі на розвиток інфраструктури

    Житомирською місцевою прокуратурою встановлено, що приватне акціонерне товариство побудувало у Житомирі складське приміщення вартістю майже 1,8 млн грн та зареєструвало в управлінні Державної архітектурно-будівельної інспекції в області декларацію про готовність об’єкта до експлуатації.
    Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», товариство мало б виконати зобов’язання щодо прийняття участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Житомира.
    До того ж, міською радою надіслано акціонерному товариству офіційний лист, у якому запропоновано виконати вимоги чинного законодавства, подати заяву про укладення договору пайової участі, відповідно до якого сплатити до міського бюджету встановлений законом відсоток вартості будівництва нежитлового обєкта.
    Однак, приватне товариство проігнорувало вимоги чинного законодавства,  не подавши заяви про укладення такого договору та не надавши кошторисної документації для визначення розміру пайової участі.
    Житомирська місцева прокуратура, захищаючи інтереси держави та територіальної громади, звернулася до суду із позовом про визнання укладеним договору пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Житомира між замовником будівництва та Житомирською міською радою.
    Господарським судом Житомирської області позов задоволено у повному обсязі, прийнято рішення про визнання зазначеного договору укладеним, за яким акціонерне товариство має сплатити до місцевого бюджету майже 150 тис грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1709