Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2019

У Житомирі завершено досудове розслідування за фактами розтрати коштів керівником одного з комунальних підприємств міста

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області слідчим відділом Управління Служби безпеки України в області завершено досудове розслідування за фактом розтрати керівником одного з комунальних підприємств, що здійснює постачання теплової енергії, коштів на користь третіх осіб у великих розмірах.
Установлено, що внаслідок умисних протиправних дій керівника комунального підприємства, який діяв за попередньою змовою з іншими особами, при підготовці та проведенні конкурсних торгів по закупівлі окремих товарів протягом 2015-2016 років територіальній громаді міста завдано майнової шкоди на загальну суму близько 268 тис. гривень.
За результатами досудового розслідування 11.02.2019 слідчим УСБУ в Житомирській області за погодженням з процесуальним прокурором повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри керівнику комунального підприємства, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191, ч. 4 ст.191 Кримінального кодексу України.
Водночас, ухвалою Житомирського апеляційного суду від 20.02.2019 продовжено строк відсторонення підозрюваного від посади директора комунального підприємства.
Наразі сторону захисту повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів досудового розслідування.
Довідково :
Санкція ч. 3 ст.191 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Санкція ч. 4 ст.191 КК України передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2643