Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

Прокурор Житомирщини Любомир Війтович: Позиція прокуратури і поліції під час виборів Президента України єдина – забезпечити законність

    У середу, 27 лютого 2019 року, у прокуратурі Житомирської області відбувся спільний брифінг прокурора області Любомира Війтовича і начальника Головного управління Національної поліції в області В’ячеслава Печененка, на якому йшлося про забезпечення у регіоні законності і правопорядку під час проведення виборів Президента України.
    Відкриваючи брифінг, прокурор області Любомир Війтович зазначив, що під час виборчого процесу, який наразі йде повних ходом, ключовим завданням для усіх правоохоронних органів є забезпечення законності і правопорядку.
    «Головне, на чому хочу сьогодні наголосити – це те, що ми маємо єдину позицію: увесь виборчий процес, і безпосередньо вибори Глави держави у день голосування, мають відбутися в межах чинного законодавства», - підкреслив Любомир Війтович.
    Керівник відомства також зазначив, що Закон – один для всіх: і громадських активістів, і політиків, і правоохоронців. «Цього буду вимагати як від прокурорів, так  і від працівників інших правоохоронних органів. Всі ми маємо працювати на єдиний результат – це проведення чесних, прозорих виборів», додав прокурор області.
 «На будь-які факти порушення законодавства органи прокуратури будуть реагувати миттєво і принципово, виключно у межах компетенції та у спосіб, передбачений законом», - наголосив Любомир Війтович.
    Спілкуючись із журналістами, начальник Головного управління Національної поліції в області Вячеслав Печененко також підкреслив важливість проведення  виборчого процесу у законодавчому полі та спільну позицію поліції і прокуратури щодо забезпечення законності на виборах.
    Крім цього, Вячеслав Печененко навів журналістам зафіксовану в області кількість повідомлень щодо порушень. Зокрема, з початку виборчої кампанії  органами Національної поліції’ області зареєстровано 42 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, за одним із фактів триває досудове розслідування за ст. 296 ККУ, в 11 випадках – складено адміністративні протоколи про адміністративні правопорушення та скеровано до суду.
    «Поліція – поза політикою, реагує на всі повідомлення про ймовірні порушення виборчого законодавства, проводить їх перевірку та, за погодженням із процесуальними прокурорами, приймає відповідні рішення», - додав В’ячеслав Печененко.
    Тема перебігу виборчого процесу та виявлені правопорушення є актуальною, а тому у журналістів регіональних і центральних засобів масової інформації було чимало запитань, на які вони одержали компетентні відповіді.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1887