Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

Позицію прокурати Житомирщини щодо стягнення майже 130 тис грн за неправомірне користування землею підтримано апеляційною інстанцією

За втручання органів прокуратури Житомирської області із суб’єкта господарювання на користь місцевого бюджету стягнуто 128 тис грн збитків за використання земельної ділянки площею понад 0, 05 га без правовстановлюючих документів.
Йдеться про те, що місцевим підприємцем для здійснення підприємницької діяльності протягом тривалого часу використовувалася земельна ділянка комунальної форми власності без правовстановлюючих документів.
У зв'язку з розташуванням на земельній ділянці нерухомого майна, яке належить підприємцю, він продовжував її використовувати без оформлення відповідних документів на право користування та сплати орендної плати, що суперечить вимогам Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі», Цивільного кодексу України.
Унаслідок таких дій недобросовісний користувач заборгував до місцевого бюджету понад 128 тис грн.
За позовом органів прокуратури, рішенням Коростенського міськрайонного суду зобовязано особу сплатити борг у повному обсязі.
Постановою Житомирського апеляційного суду від 19.02.2019 рішення суду першої інстанції, яким задоволено позовні вимоги прокурора, залишено без змін.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1660