Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2019

У Житомирському районі безпідставно завищили ремонт доріг на суму понад 300 тис грн – прокуратура заявила позов про скасування договорів підряду

 
    Житомирською місцевою прокуратурою, за результатами опрацювання веб-порталу Уповноваженого органу з питань закупівель, виявлено порушення вимог закону органом місцевого самоврядування при закупівлі робіт з капітального ремонту автомобільних доріг місцевого значення.
    Установлено, що однією із сільських рад Житомирського району укладено із підприємцем договори підряду на виконання капітального ремонту дороги у межах населеного пункту, загальною вартістю 1,8 млн грн.
    Однак, при укладанні договорів, сторонами безпідставно включено до вартості робіт, оплата яких проводиться за бюджетні кошти, понад 300 тис грн податку на додану вартість, у той час як підрядник не є платником цього податку.
     Крім того, сільською радою укладено два договори на ремонт однієї ж і тієї вулиці з тим, щоб уникнути відкритих торгів, які передбачають можливість участі суб’єктів господарювання на умовах добросовісної конкуренції, та укласти прямі договори із самостійно обраним підрядником.
     Характерно, що роботи з капітального ремонту доріг були прийняті сільською радою уже в день укладення відповідних договорів.
    Місцевою прокуратурою, в інтересах держави в особі територіальної громади, пред’явлено позов про визнання недійсними зазначених договорів  капітального ремонту вулиці у населеному пункті Житомирського району.
     Наразі по справі господарським судом Житомирської області відкрито провадження.
    Місцевою прокуратурою і в подальшому вживатимуться заходи із захисту інтересів держави у сфері здійснення закупівель за державні кошти.
 
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1963