Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2019

За втручання Житомирської місцевої прокуратури товариство зобов’язали повернути до місцевого бюджету понад півмільйона гривень

    Житомирською місцевою прокуратурою заявлено позов в інтересах держави про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю 630 тис грн до місцевого  бюджету, який господарським судом м. Києва задоволено у повному обсязі.
   Таким чином, за втручання органів прокуратури, рішенням суду зобов’язано товариство повернути 630 тис грн, отриманих як аванс на підставі договору, який визнано недійсним.
    Йдеться про те, що комітет з конкурсних торгів Управління капітального будівництва Житомирської міськради під час визначення переможця тендерних пропозицій на закупівлю за бюджетні кошти робіт з будівництва станції водних видів спорту у Житомирі, відхиливши більш вигідну пропозицію, прийняв рішення про укладення договору підряду із зазначеним товариством.
    Проте установлено, що товариство, з яким укладено договір про виконання робіт на загальну суму понад 4,2 млн грн, безпідставно завищило суму, включивши у розрахунок вартість робіт та матеріалів, що не передбачалися тендерною документацією, чим порушило вимоги Закону України «Про публічні закупівлі».
    За позовом місцевої прокуратури, господарським судом Житомирської області зазначене рішення тендерного комітету та договір підряду визнані недійсними.
   Разом із цим, незважаючи на рішення суду, підрядник більше року не повертав 630 тис грн авансового внеску, хоча роботи не виконувалися.
   Лише за втручання місцевої прокуратури приватне товариство зобов’язали повернути до місцевого бюджету понад півмільйона гривень.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2146