Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

У Житомирі судитимуть особу, обвинувачену у наданні 1000 доларів США неправомірної вигоди керівнику відділу поліції за «вирішення питання» про закриття раніше скоєного тяжкого злочину

     Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування за фактом надання місцевим жителем неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.
    У середу, 13 березня 2019 року, у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 369 КК України затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду для розгляду по суті.
    Установлено, що особа, з метою уникнення покарання за раніше скоєний злочин, запропонувала одному з керівників Житомирського відділу поліції неправомірну вигоду за «вирішення питання» щодо закриття кримінального провадження за фактом спричинення потерпілому тілесних ушкоджень, від яких той помер, а також повернення транспортного засобу.
    Як уже повідомлялося, у ході проведення оперативних заходів, працівниками Житомирського управління ДВБ НП України спільно з відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в області затримано 44-річного місцевого жителя під час надання керівнику відділу поліції першої частини неправомірної вигоди на суму 1000 доларів США.
    За клопотанням, погодженим із прокуратурою області, суд обрав зловмиснику запобіжний захід у виді тримання під вартою.
    Досудове розслідування проводило СУ ГУНП в області.
   Справу розглядатиме Богунський районний суд м. Житомира, прокуратура області здійснюватиме публічне обвинувачення.
    Додатково: діяння, передбачені ч. 3 ст. 369 КК України, караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1662