Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2019

У Житомирі підозрюваного у скоєнні особливо тяжкого злочину - згвалтуванні малолітньої - взяли під варту на 60 діб без права внесення грошової застави

   Житомирською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом згвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, скоєного житомирянином.
    У п’ятницю, 15 березня 2019 року, погоджене із місцевою прокуратурою клопотання щодо обрання підозрюваному у скоєнні злочину запобіжного заходу у виді тримання під вартою, розглянуто судом.
    Ухвалою Богунського районного суду м. Житомира особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави. 
    Відтак, 50-річний чоловік, який підозрюється у зґвалтуванні 7-річної дівчинки, як небезпечна особа, ізольований від суспільства та поміщений у слідчий ізолятор.
     У слідчому ізоляторі підозрюваний перебуватиме протягом 60 діб, на період проведення досудового розслідування скоєного ним особливо тяжкого злочину.
    Установлено, що чоловік, який тривалий час проживав у гуртожитку по сусідству із сім’єю потерпілої та знав дівчинку змалку, увечері 13.03.2019, перебуваючи у спільній ванній кімнаті, скористався відсутністю сторонніх осіб та вчинив розпусні дії стосовно неповнолітньої. Про те, що сталося, потерпіла розповіла батькам, які викликали працівників поліції.
    Наступного дня, 14.03.2019, СВ Житомирського ВП ГУНП в області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України.
    Завдяки спільним злагодженим діям місцевої прокуратури та поліції, того ж дня особу затримано у порядку ст. 208 КПК та повідомлено про підозру у скоєнні злочину.
    Додатково: за скоєння злочинів такої категорії Кримінальним кодексом України передбачено покарання  у виді позбавлення волі на строк від восьми  до п’ятнадцяти років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1596