Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2019

На Житомирщині за втручання прокуратури припинено незаконне користування майже 1 тис га радіоактивно забруднених земель державної власності вартістю майже 100 млн грн

    Коростенською місцевою прокуратурою, з метою захисту інтересів держави, заявлено позов про скасування незаконного рішення селищної ради, визнання недійсним укладеного договору оренди землі з товариством та зобов’язання повернути з користування земельну ділянку площею майже 1000 га.
    Йдеться про те, що у травні 2018 року Народицькою селищною радою прийнято неправомірне рішення про надання товариству з обмеженою відповідальністю у користування майже 1000 га земель сільськогосподарського призначення державної власності ринковою вартістю майже 100 млн грн та укладено відповідний договір.
    Однак установлено, що під час прийняття такого рішення орган місцевого самоврядування порушив вимоги чинного законодавства та перевищив повноваження, оскільки не наділений правом розпоряджатися категорією радіоактивно забруднених земель державної власності.
    Уже після того, як господарським судом Житомирської області по справі було відкрито провадження, відповідачі визнали незаконність своїх дій, припинили користування та повернули земельну ділянку.
    Довідково: відповідно до чинного законодавства, повноваженнями щодо розпорядження радіоактивно забрудненими землями державної власності наділене ГУ Держгеокадастру в області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1971