Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

На Житомирщині кримінальне провадження стосовно державного інспектора екологічного контролю, обвинуваченого в одержанні 4 тис грн неправомірної вигоди, передане до суду

    За результатами досудового розслідування, прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості у кримінальному провадженні за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням свого службового становища. 
    У понеділок, 25 березня 2019 року, обвинувальний акт за ч. 1 ст. 368 КК України, з угодою про визнання винуватості, скеровано до суду для розгляду по суті.
    Орган досудового розслідування, зваживши на такі обставини, як щире каяття фігуранта справи та активне його сприяння розкриттю злочину, врахував клопотання підозрюваного про укладення відповідної угоди.
    Остаточне рішення має прийняти Овруцький районний суд, який розглядатиме справу.
    Як повідомлялося раніше, йдеться про те, що головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) на митній території Держекоінспекції Житомирської області вимагав та одержав від представника приватного товариства неправомірну вигоду на загальну суму 4 тис грн за фіктивне проведення контролю лісопродукції, призначеної для екпорту.
    Викрито незаконні дії інспектора співробітниками відділу по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією УСБУ в області, досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1836