Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

Прокурор Житомирської області повідомив про підозру сільському голові в одержанні 35 тис доларів США неправомірної вигоди за надання в оренду 116 га землі

    У середу, 27 березня 2019 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович повідомив голові однієї із сільських рад Чуднівського району про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, в особливо великому розмірі).
    Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від посади.
    Нагадаємо, у вівторок, 26 березня 2019 року, правоохоронці затримали голову сільської ради та вилучили із його автомобіля 30 000 доларів США – другу частину неправомірної вигоди, яку він вимагав та одержав від представника фермерського господарства за позитивне вирішення щодо надання у користування 116 га землі.
    Як повідомлялося раніше, одержання фігурантом справи першої частини неправомірної вигоди у розмірі 5 000 доларів США правоохоронці задокументували ще раніше.
    Викрито доларово-земельні оборудки сільського голови завдяки професійним злагодженим діям прокуратури Житомирської області спільно із співробітниками УЗЕ в області та підрозділу детективів СУ ГУНП в області.
    Досудове розслідування проводить слідче управління Головного управління Національної поліції в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.
    Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1851