Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

На Житомирщині судитимуть особу за надання керівнику одного з територіальних відділень поліції неправомірної вигоди на суму 27 тис грн

Прокуратурою Житомирської області, за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду.
Йдеться про те, що 44-річний житель Вінничини вирішив взяти на себе роль посередника між приятелями, стосовно яких розслідувалося кримінальне провадження за фактом скоєння шахрайства (фігуранти справи, під виглядом обміну іноземної валюти, міняли сувенірні купюри на гривні) та відділенням поліції.
 Таким чином, як повідомлялося раніше, він намагався «вирішити» питання щодо закриття зазначеного кримінального провадження за неправомірну вигоду у розмірі 27 тис грн, яку надав одному з керівників територіального відділення поліції.
Проте, спроба надати неправомірну вигоду закінчилася криміналом: під процесуальним керівництвом прокуратури області, слідчі слідчого управління ГУНП в області, за оперативного супроводження співробітників Житомирського Управління внутрішньої безпеки ДВБ НП України, зловмисника викрили та затримали.
У середу, 27 березня 2019 року, обвинувальний акт скеровано до Ружинського районного суду, публічне обвинувачення у якому здійснюватиме прокуратура Житомирської області.
    Довідково: санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 4 до 8 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1748