Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

На Житомирщині судитимуть батьків за побиття дітей

Прокурори Коростишівської місцевої прокуратури, реалізовуючи надані повноваження щодо захисту прав і свобод дітей, принципово реагують на факти насильства над дітьми, які, на жаль, почастішали не лише у державі, а й у нашому регіоні.
Так, під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування, яке проводило Малинське відділення поліції, у двох кримінальних провадженнях за фактами побиття та  спричинення батьками тілесних ушкоджень малолітнім дітям.
Наразі у кримінальних провадженнях затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 126 (умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень) КК України.
Установлено, що  в одному з випадків дитина зазнали насильства з боку батька, який перебував у стані алкогольного спяніння. Зокрема, батько побив дитину, 2013 року народження, яка відвідує дитячий садочок, за те, що відмовилася виконувати домашнє завдання.
До того ж, за захистом прав дитини мати звернулася лише після втручання педагогів та органу опіки і піклування.
В іншому випадку, учениця 3-го класу, 2011 року народження, зазнала насильства через те, що в матері, яка перебувала в стані алкогольного спяніння, не «витримали нерви». Цього разу на захист дитини від рідної горе-матері стала Служба у справах дітей.
Справи розглядатиме Малинський районний суд, місцева прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення.
Додатково: санкціями зазначених статей передбачено покарання, зокрема, обмеження волі на строк до двох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1978