Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

На Житомирщині лише після втручання прокуратури замовник та підрядник зазначили у договорі гарантійний термін на виконаний капітальний ремонт дороги вартістю майже один мільйон гривень

 Органи прокуратури Житомирської області, здійснюючи представницькі повноваження, продовжують принципово реагувати на виявлені порушення, зокрема, щодо використання бюджетних коштів під час виконання підрядниками робіт з ремонту доріг.
Йдеться про те, що у вересні 2017 року між Семенівською сільською радою Бердичівського району та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про капітальний ремонт дороги у с. Великі Низгірці за бюджетні кошти вартістю понад 900 тис грн.
Однак, Бердичівською місцевою прокуратурою встановлено, що укладений договір не відповідає вимогам чинного законодавства щодо укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві.
Зокрема, усупереч встановленим вимогам, договір будівельного підряду не містить однієї з істотних умов, а саме, гарантійних строків якості наданих послуг, які мають складати не менше 3-х років.
Проведення капітального ремонту без встановлення гарантійного терміну не створює у підрядника зацікавленості в його належній якості та тривалій експлуатації дорожнього покриття, що призводить до його швидкого руйнування та зумовленої цим систематичної потреби у додаткових бюджетних асигнуваннях, спрямованих на забезпечення повторного ремонту.
3 метою захисту інтересів держави, Бердичівською місцевою прокуратурою подано до суду позов про внесення змін до договору шляхом встановлення трирічного гарантійного терміну виконаних робіт. 
Лише після відкриття господарським судом Житомирської області провадження по справі, замовник та підрядник внесли відповідні зміни до договору, встановивши гарантію на виконаний за бюджетні кошти капітальний ремонт дороги.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1796