Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

На Житомирщині оштрафовано землевпорядника за несвоєчасно подану декларацію після звільнення

За результатом розгляду адміністративного протоколу у суді, який відбувся за участю прокурора Бердичівської місцевої прокуратури, особу, яка обіймала посаду землевпорядника селищної ради, визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, повязаного з корупцією, за             ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.
Ухвалою Ружинського районного суду до особи застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
Йдеться про те, що особа, яка перебувала на посаді спеціаліста 1 категорії – землевпорядника, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», є суб’єктом  відповідальності за адміністративні правопорушення.
Однак, працівниця порушила вимоги чинного законодавства та несвоєчасно, без поважних причин, подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка припиняє свої повноваження.
Зокрема, звільнившись із посади 16.06.2017, в порушення вимог ч. 2            ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» подала декларацію при припиненні діяльності не в день звільнення, а лише 10.12.2018.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1548