Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Прокуратура Житомирщини готує апеляцію на ухвалу суду про обрання домашнього арешту сільському голові, підозрюваному в одержанні 35 тис доларів США неправомірної вигоди

    Прокуратура Житомирської області відстоює принципову позицію щодо викриття фактів одержання неправомірної вигоди посадовими особами, зокрема, керівниками органів місцевого самоврядування, а також забезпечення ефективного, неупередженого досудового розслідування кримінальних проваджень такої категорії.
    З огляду на послідовне додержання таких принципів, прокуратура області готує апеляційну скаргу на ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира від 28.03.2019, якою, незважаючи на особливу тяжкість вчиненого корупційного злочину, до підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди на суму 35 тис доларів США застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
    В апеляційній скарзі прокуратура області наполягатиме на обранні сільському голові, який, використовуючи службове становище, вимагав та одержав неправомірну вигоду в особливо великому розмірі, запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.
    Як повідомлялося раніше, у середу, 27 березня 2019 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович повідомив голові однієї із сільських рад Чуднівського району про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, в особливо великому розмірі).
    Неправомірну вигоду на загальну суму 35 тис доларів США сільський голова вимагав та одержав за позитивне вирішення питання щодо надання у користування 116 га землі фермерському господарству.
    Завдяки спільним злагодженим діям прокуратури області, співробітників УЗЕ в області та підрозділу детективів СУ ГУНП в області зловмисника викрито «на гарячому» після одержання ним другої частини неправомірної вигоди.
    Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області.
    Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1560