Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

У Житомирі судитимуть двох осіб - членів терористичної організації, учасників незаконних збройних формувань

Прокуратурою Житомирської області, спільно з УСБУ, вживаються заходи щодо викриття осіб, причетних до діяльності терористичних організацій на Сході України, а також учасників незаконних збройних формувань.
Зокрема, під процесуальним керівництвом прокуратури області закінчено досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо двох осіб - учасників терористичної організації «ДНР». 
Наразі затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти за обвинуваченням двох осіб у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) та ч.2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) КК України.
Під час досудового розслідування установлено, що двоє осіб, 58-річний чоловік, уродженець Донецької області, та 30-річна жінка, громадянка іноземної країни, протягом 2014-2015 років добровільно вступили  «на службу» до незаконно створених збройних формувань терористичної організації «Донецька Народна Республіка».
У подальшому ці особи чинили збройний опір і незаконну протидію виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України і військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяних у проведенні АТО та операції Об’єднаних сил.
Також обвинувачені брали безпосередню участь у бойових діях, забезпеченні зброєю та боєприпасами своїх спільників - інших учасників незаконних збройних формувань, тощо.
Справи розглядатиме Корольовський районний суд м. Житомира.
Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.
Довідково: санкція суворішої статті 258-3 ч.1 КК України передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 8 до 15 років  з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1863