Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2019

На Житомирщині директор державного підприємства відшкодував завдані збитки на суму 400 тис грн – обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості передано до суду

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, тобто неналежного виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам.
Наразі у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 КК України затверджено обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості та скеровано до суду для розгляду по суті.
Установлено, що керівник державного підприємства, що у м. Житомир, яке підпорядковується Державному управлінню справами, будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, перевищив витрати, передбачені фінансовим планом підприємства для консультаційних та інформаційних послуг.
Зокрема, унаслідок несумлінного ставлення до виконання своїх службових обов’язків, директором заводу перераховано приватному підприємству кошти на зазначені потреби на суму 400 тис грн.
 Це у той час, коли, відповідно до фінансово-економічних показників, фінансовим планом на 2014 рік було передбачено витрати усього на суму 75 тис грн.
Завдяки принциповій позиції прокуратури області щодо захисту інтересів держави та відшкодування завданих державному підприємству збитків, під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою винуватість в інкримінованому йому злочині та відшкодував заподіяну шкоду у повному обсязі.
Беручи до уваги такі обставини, орган досудового розслідування врахував клопотання підозрюваного про укладення відповідної угоди.
Обвинувальний акт скеровано до Корольовського районного суду м. Житомира, який має прийняти остаточне рішення у справі.
Протиправні дії посадовця було викрито прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1537