Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

На Житомирщині начальник дільниці сільгоспвиробництва філії одного з товариств на продажі чужого зерна заробив понад 815 тис грн

Під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати чужого майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчинене начальником підрозділу філії публічного акціонерного товариства, що у Брусилівському районі.
За результатами досудового розслідування затверджено обвинувальний акт за ч.ч. 3, 4 ст. 191 КК України та скеровано до Брусилівського районного суду.
Установлено, що начальник дільниці сільськогосподарського виробництва філії одного з публічних акціонерних товариств, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, з корисливих мотивів, на власний розсуд розпорядився ввіреними йому товарно-матеріальними цінностями.
Зокрема, будучи матеріально відповідальною особою за зберігання на складах зерна кукурудзи, сої, пшениці та зерновідходів сої, він через мережу Інтернет знайшов покупця, та, домовившись з ним по телефону про ціну, розпорядився своїм підлеглим вантажити великовагові автомобілі зерном та відправляти замовнику.
Усього протягом листопада-грудня 2017 року обвинувачений незаконно розпродав 177,6 тонн зерна різних сільськогосподарських культур  на загальну суму 815,5 тис грн.
Зерноторгівельна оборудка обернулася для ділка кримінальним провадженням, яке розслідувало слідче відділення Брусилівського відділення поліції.
На майно, що перебуває у власності особи, зокрема, два автомобілі, накладено арешт.
Також, з метою забезпечення відшкодування завданих державі в особі публічного акціонерного товариства збитків місцевою прокуратурою заявлено позов про стягнення з обвинуваченого коштів на загальну суму 815, 5 тис грн.
За злочини зазначеної категорії Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1663