Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

Прокуратура Житомирщини затвердила обвинувальний акт у справі щодо голови міжрайонної медико-соціальної комісії, який вимагав та одержав 4 тис грн неправомірної вигоди за продовження інвалідності

Прокуратура Житомирської області, спільно з правоохоронними органами області, продовжує викривати факти одержання службовими особами неправомірної вигоди, а також здійснювати ефективне процесуальне керівництво досудового розслідування у кримінальних провадженнях такої категорії.
Зокрема, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, а саме, головою однієї з міжрайонних медико-соціальних комісій.
Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до Коростишівського районного суду для розгляду по суті.
Досудовим розслідуванням установлено, що посадовець вимагав та отримав від хворої жінки, інваліда 2-ї групи, неправомірну вигоду на суму 4 тис грн за вирішення питання щодо продовження терміну інвалідності на 2 роки.
Зловмисника викрито завдяки спільним діям прокуратури та співробітників Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України.
Досудове розслідування проводило слідче управління ГУНП в області.
Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме прокуратура області.
Варто додати, що особа вже була раніше судима за вчинення подібного злочину стосовно інвалідів.
Додатково: відповідно до санкції зазначеної статті, злочин карається  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1703