Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2019

Житомирщина: при виконанні ремонту доріг на суму майже 1,7 млн грн обласному бюджету завдано збитків на 425 тис грн

Коростишівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактами пособництва у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, та службового підроблення офіційних документів.
Наразі обвинувальний акт за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України скеровано до Малинського районного суду, публічне обвинувачення у якому здійснюватиме місцева прокуратура.
Як повідомлялося раніше, товариство з обмеженою відповідальністю, відповідно до укладеного у 2017 році договору із Службою автомобільних доріг в області, виконало ремонт дороги протяжністю 5 км у чотирьох селах Малинського району, за бюджетні кошти на загальну суму майже 1,7 млн грн.  
Звітуючи про ремонтні роботи, посадові особи товариства, з метою привласнення бюджетних коштів, завищили обсяги виконаних робіт на загальну суму 425 тис грн, внісши до офіційних документів неправдиві відомості.
У свою чергу, провідний інженер Служби автомобільних доріг, який за посадовими обов’язками зобов’язаний здійснювати технічний нагляд за якістю та повнотою виконання підрядних робіт, не перевірив реальний обсяг виконаного ремонту та підписав акти прийняття виконаних робіт, на підставі яких підряднику оплачено роботи у повному обсязі.
Унаслідок неправомірних дій провідного інженера (на даний час він звільнився із посади) обласному бюджету завдано збитків на 425 тис грн.  
Зазначені зловживання під час ремонту автомобільних доріг за бюджетні кошти викрито завдяки співпраці органів прокуратури, УСБУ в області та місцевого відділу поліції, яке проводило і досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1646