Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2019

На Житомирщині начальниця поштового відділення підробила підпис односельчанки та привласнила першу її пенсію на суму 6 тис грн

За результатом досудового розслідування, Бердичівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого начальницею поштового відділення звязку с. Вчорайше Ружинського району.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України скеровано до Ружинського районного суду для розгляду по суті.
Установлено, що начальниця поштового відділення зв’язку с. Вчорайше Житомирської дирекції УДППЗ «Укрпошта», з метою власної вигоди,  умисно внесла до офіційного документу неправдиві відомості.
 Зокрема, 32-річна керівниця поштового відділення власноруч поставила у відомості на виплату пенсії за серпень 2018 року підпис від імені односельчанки та привласнила 6 тис грн - усю нараховану їй за три місяці першу пенсійну виплату.
Не дочекавшись своєї першої виплати, пенсіонерка декілька разів запитувала у начальниці поштового відділення, коли ж будуть гроші, однак у відповідь почула, що ніяких коштів не надходило.
Насправді ж «сумну долю» пенсії виявила службова перевірка служби безпеки поштового зв’язку, до якої звернулася потерпіла.
Наразі обвинувачена звільнена з посади, однак, за свої кримінально-пенсійні оборудки їй доведеться відповідати у суді.
Додатково: відповідно до ч.1 ст.191 КК України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2056