Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

На Житомирщині підозрюваного в умисному вбивстві 84-річної пенсіонерки взяли під варту

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області розслідується кримінальне провадження за фактом умисного вбивства пенсіонерки, скоєного жителем Ємільчинського району.
У пятницю, 12 квітня 2019 року, за погодженням із процесуальним прокурором, до суду подано клопотання про обрання особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира підозрюваному у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.
Установлено, що увечері, 10 квітня 2019 року, між 55-річним жителем с. Сорочень Ємільчинського району та 84-річною одинокою пенсіонеркою, до якої він прийшов у помешкання, виник словесний конфлікт.
Не погодившись із зауваженнями на свою адресу, він знайшов у дворі помешкання деревяну палицю та, повернувшись до кімнати, завдав хворій лежачій жінці численних ударів, від яких вона померла.
Завдяки професійним діям правоохоронців, вже наступного дня умисне вбивство було розкрито, а зловмисника затримано.
 Наразі триває досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області.
За умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині ч.1 ст. 115 КК України передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1922