Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

На Житомирщині екс-завідувача сектору селищної ради оштрафовано за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді протоколу про адміністративне правопорушення щодо несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування перед звільненням.
За результатом розгляду, Ємільчинський районний суд виніс постанову, якою колишнього посадовця органу місцевого самоврядування визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
Установлено, що особа, обіймаючи посаду завідувача сектору освіти відділу освіти, молоді та спорту Ємільчинської селищної ради, та, будучи суб'єктом відповідальності за корупційні правопорушення, не додержалася вимог ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції».
Зокрема, звільнившись 23.07.2018 року із посади, екс-завідувач сектору подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування перед звільненням за неохоплений період часу лише 30.01.2019 року.
 Хоча, відповідно до вимог чинного законодавства, мав би подати у день звільнення, або в день видачі на руки трудової книжки, яку він одержав 24.07.2019.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2027