Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2019

На Житомирщині чоловіка, який з неприязні задушив сусідку, триматимуть під вартою

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області розслідується кримінальне провадження за фактом умисного вбивства, вчиненого жителем Попільнянського району.
У понеділок, 15 квітня 2019 року, клопотання, погоджене з прокуратурою області про обрання підозрюваному у вбивстві запобіжного заходу у виді тримання під вартою, розглянуто судом.
Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру грошової застави.
Установлено, що 59-річний чоловік, маючи тривалу неприязнь до сусідки, умисно протиправно заподіяв їй смерть.
Трагічна подія у с. Квітневе Попільнянського району сталася 11 квітня цього року, близько 11 год. Підозрюваний, побачивши 80-річну сусідку, яка проходила повз його помешкання, вибіг на дорогу, схопив літню жінку за шию, затягнув на своє подвіря, де задушив її. А щоб приховати сліди вбивства, зловмисник на власному автомобілі вивіз труп на околицю села, де у лісопосадці прикидав сухими гілками.
Правоохоронці розкрили злочин вже наступного дня, коли до них звернулися рідні пенсіонерки та повідомили про її зникнення.
 Наразі у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 КК України триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління ГУНП в області.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2296