Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

У Житомирі заступнику директора Департаменту міської ради та посереднику повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди на суму 2800 доларів США

У четвер, 18 квітня 2019 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, двом особам – заступнику директора Департаменту міськради та посереднику, непрацюючому житомирянину, повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України.
Посадовець міськради та 27-річний житомирянин, ніде не працюючий, який виконував роль посередника, підозрюються у вимаганні та одержанні від фізичної особи неправомірної вигоди на суму 2800 доларів США.
У ході проведення негласних слідчих (розшукових) заходів у рамках кримінального провадження установлено, що заступник директора Департаменту міської ради за те, щоб зареєструвати представнику юридичної особи право власності на нерухоме майно – господарські приміщення (ферми, склади – розпайоване майно),  вимагав та одержав неправомірну вигоду.
До того ж, для одержання декількома частинами неправомірної вигоди, залучив посередника.
У середу, 17 квітня 2019 року, завдяки спільним діям прокуратури області, співробітників УСБУ в області та слідчих ГУНП, зловмисників викрито «на гарячому» та задокументовано факт одержання третьої частини неправомірної вигоди на суму 1800 доларів США (раніше задокументовано ще два факти одержання неправомірної вигоди).
Досудове розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводить слідче управління ГУНП в області.
Наразі готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення чиновника від посади.
Прокуратура Житомирської області наполягатиме на обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 
Довідково: відповідно до санкції зазначеної статті, за вчинений злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1666