Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

На Житомирщині секретар сільської ради порушила законодавство, за що сплатить штраф

Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді адміністративного протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації без поважних причин). 
Йдеться про те, що секретар однієї із сільських рад Ружинського району будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, порушила вимоги ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції».
Зокрема, несвоєчасно, без поважних причин подала до НАЗК електронну декларацію за 2017 рік у червні 2018, тобто лише через три місяці після закінчення встановленого чинним законодавством терміну.
За результатами судового розгляду постановою Ружинського районного суду особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.
Крім того, місцевою прокуратурою, в порядку ч.3 ст. 65 ЗУ «Про запобігання корупції», на адресу сільської ради внесено подання, з метою проведення службового розслідування та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1620