Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

На Житомирщині чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні шахрайства стосовно 24 –х осіб на загальну суму понад 6,5 млн грн

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), у великих розмірах, що завдало значної шкоди, вчиненого жителем Житомира.
За результатами досудового розслідування особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України. Також ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.  
Установлено, що 34-річний житель Житомира, шляхом зловживання довірою знайомих, з якими перебував у дружніх та довірливих стосунках, просив надати йому в борг грошові кошти, достовірно знаючи, що насправді повертати не буде.
Щоразу, щоб видурити чималеньку суму коштів, «позичальник» придумував нові легенди. Багатьом знайомим, беручи в борг від 2000 до 13000 доларів США, обіцяв поділитися вирученими коштами, «заробленими» нібито на вигідній купівлі та продажу іноземної валюти.
Інших, також беручи у них значну суму – до 9000 тис доларів США – запевняв, що вигідно придбає, а потім за високою ціною продасть сільськогосподарську техніку, або конфісковані транспортні засоби, і, звісно, чесно поділиться з ними вирученими коштами.
До того ж, не гребував ні малими, ні великими сумами у гривнях, доларах США та євро. В однієї із своїх жертв зловмисник умудрився неодноразово «напозичати» доларів США та гривень на загальну суму майже півмільйона гривень - понад 444 тис грн.
Таким чином, протягом 2017-2018 років у 24-х своїх приятелів чи просто добре знайомих людей зловмисник «позичив» понад 6,5 млн грн, зараннє знаючи, що не повертатиме кошти, які щоразу витрачав на власні потреби.
Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління ГУНП в області.
Додатково: санкція зазначеної статті КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2374