Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2019

Прокурори Житомирщини долучилися до Дня довкілля

   
   
У суботу, 20 квітня 2019 року, колектив прокуратури  Житомирської області дружно долучився до щорічної всеукраїнської акції з поліпшення стану навколишнього природного середовища з нагоди відзначення Дня довкілля, а також до міжнародного екологічного флешмобу Trashtag Challenge.
   
 
   Зокрема, напередодні побувавши на околицях Житомира, працівники апарату прокуратури області обрали для прибирання територію, яка є  візитною карткою обласного центру, а саме - місце розташування памятного знаку – протитанкової гармати, встановленої на честь запеклих боїв в роки Другої світової війни при вїзді до міста з боку Бердичівського шосе.
 
 
        Усвідомлення причетності до важливої благородної справи, позитивний настрій і чудова погода стали гарним стимулом для спільної праці, а тому  зону прибирання розширили: впорядкували, очистили від сміття не лише територію поблизу пам'ятного знаку, а й схили пагорба та парк, що довкола.
 
     Здавалося б, невелика територія, однак, усілякий бруд, пластикові і скляні пляшки, поліетиленові пакети, будівельне сміття та інший непотріб, від якого очищено довкілля, ледь умістилися у сотню мішків, які були завантажені на самоскид і вивезені.
 
     Ентузіазм та ініціативу у День довкілля проявили й колективи місцевих прокуратур, які також доклали зусиль до поліпшення навколишнього природного середовища.
  
   
Зокрема, працівники Бердичівської місцевої прокуратури очистили від сміття загребельський міст на р. Гуйва, що поблизу Андрушівки, берег озера Шандора, що у Бердичеві, територію лісництва, що поблизу с. Плоска Ружинського району, а також територію ставка у с. Стовпів Чуднівського району.
 
           Колектив Коростенської місцевої прокуратури працював, зокрема, в Овручі та Олевську – у лісопарковій зоні, у Коростені – прибирали узбіччя автодороги. Працівники Коростишівської місцевої прокуратури впорядкували берег озера, що на околиці міста.
 
    Колектив Новоград-Волинської місцевої прокуратури звільнив від сміття берег р. Случ, що на околиці міста, Житомирської місцевої прокуратури - навів лад поблизу обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2639