Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2019

На Житомирщині судитимуть екс-директора комунального підприємства та керівника приватного товариства, які заволоділи бюджетними коштами на суму 780 тис грн

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування за фактом службової недбалості керівника комунального підприємства, а також складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та заволодіння нею чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великому розмірі.
 
    За результатами розслідування, у п’ятницю, 26 квітня 2019 року, прокуратурою області обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього керівника комунального підприємства за ч. 2 ст. 367 та  стосовно директора товариства за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України скеровано до суду.
    Як повідомлялося раніше, йдеться про те, що службова особа, перебуваючи на посаді директора комунального підприємства Житомирської міськради, не перевірила те, що спеціальний автомобіль з поливальним обладнанням для прибирання вулиць насправді не був поставлений, натомість перерахувала постачальнику 780 тис грн бюджетних коштів на його рахунок.
    Службовою недбалістю посадовця скористався керівник товариства з обмеженою відповідальністю з м. Біла Церква Київської області, який заволодів 780 тис грн бюджетних коштів, а умови договору не виконав і належну техніку не поставив.
    Завдяки спільним скоординованим діям прокуратури області, слідчого управління ГУНП в області та УЗЕ в області ДЗЕ Нацполіції України, незаконну оборудку викрито, за яку зловмисники відповідатимуть у суді.
    Справу розглядатиме Богунський районний суд м. Житомира, прокуратура області здійснюватиме публічне обвинувачення.
    Додатково: за скоєні злочини КК України передбачено покарання, зокрема, відповідно до ч.5 ст. 191 - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна; відповідно до ч. 2 ст. 367 - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1568