Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2019

На Житомирщині «соціальна працівниця» поміняла пенсіонеру його заощадження - 11 тис «старих гривень» - на папір у клітинку

Бердичівською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення у справі за фактом вчинення особою шахрайських дій стосовно пенсіонера.
Установлено, що наприкінці січня цього року, 41-річна жителька Черкаської області, раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності, за її словами, «подорожувала» по селах Ружинського району,  купуючи у місцевого населення пір’я й пух та продаючи ковдри.
Однак, очевидно, це не принесло очікуваного прибутку, і «продавчиня» вирішила здобути легшу наживу, збагатившись шляхом обману.
Зокрема, перебуваючи у с. Вчорайше, зайшла на подвіря одинокого 80-річного пенсіонера, представилася соціальним працівником та повідомила, що проводиться заміна гривневих купюр старого зразка на нові, і запропонувала поміняти наявні у нього кошти на нові.
Введений в оману та не відаючи про шахрайські дії зловмисниці, пенсіонер виніс їй усі свої заощадження – 11 тис грн, натомість одержав конверт від «соціальної працівниці», яка швидко зникла. Коли ж відкрив конверт, то знайшов там замість гривень лише аркуші паперу у клітинку.
Щоправда, потерпілий швидко оговтався та повідомив до сільської ради, яка, у свою чергу, звернулася до поліції. Того ж дня зловмисницю було затримано у Козятині та виявлено у неї усю суму видурених коштів, яку повернули пенсіонеру.
Вироком Ружинського районного суду 41-річну жительку Черкаської області визнано винною у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 190 КК України та призначено покарання у виді штрафу.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2311