Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2019

Трьом посадовцям Житомирської митниці, підозрюваним в одержанні неправомірної вигоди на суму 1600 доларів США, обрано запобіжні заходи

Під процесуальним керівництвом групи прокурорів прокуратури Житомирської області та Генеральної прокуратури України триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди трьома посадовими особами Житомирської митниці ДФС.
У суботу, 4 травня 2019 року, усім трьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3. ст. 368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене службовими особами, що займають відповідальне становище).
У неділю, 5 травня 2019 року, за погодженням із процесуальними прокурорами, до суду подано клопотання про обрання усім трьом підозрюваним запобіжного заходу.
Ухвалою Хмельницького міськрайонного суду одній особі – керівнику підрозділу Житомирської митниці - обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, ще двом – іншому керівнику та головному інспектору – у виді домашнього арешту у нічний період доби. 
Нагадаємо, як  повідомлялося раніше,  усіх трьох посадових осіб затримано під час одержання чергової частини неправомірної вигоди, яку вони вимагали від товариства з обмеженою відповідальністю за безперешкодне розмитнення вантажів. Правоохоронцями задокументовано декілька фактів одержання фігурантами справи неправомірної вигоди на суму понад 1600 доларів США.
Злочин викрито завдяки спільним злагодженим діям органів прокуратури,  Територіального управління ДБР у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління Територіального управління ДБР у місті Хмельницькому.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1743