Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2019

На Житомирщині водію, що спричинив смертельну дорожньо-транспортну подію поблизу с. Станишівка, повідомили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування за фактом порушення водієм автомобіля «Mercedes-Benz» правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смертельної дорожньо-транспортної події поблизу с. Станишівка Житомирського району.
У понеділок, 6 травня 2019 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, водію повідомлено про те, що він підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох осіб, а також заподіяло іншим п’ятьом потерпілим різного ступеню тяжкості тілесні ушкодження, тобто, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.
Установлено, що минулої неділі, 5 травня, в обідню пору, 48-річний житель Житомира, громадянин іноземної держави, рухаючись на автомобілі «Mercedes-Benz» у напрямку Сквири на 7-му км автодороги сполученням «Житомир-Сквира-Ставище» із перевищенням допустимої швидкості,  зіткнувся з автомобілем «ВАЗ-2106», водій якого, маючи намір повернути ліворуч, зупинився у крайній лівій смузі для надання переваги зустрічному транспорту.
 Унаслідок цього «Mercedes-Benz» виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з авто «Toyota Camry», водій якого загинув на місці події.
Усіх інших постраждалих, з різними ступенями тяжкості, серед яких водій і три пасажири авто «ВАЗ-2106», три пасажири авто «Toyota Camry», а також водія «Mercedes-Benz», було доставлено до медичної установи.
Разом з цим, того ж дня, 72-річний пенсіонер, пасажир авто «ВАЗ-2106», унаслідок отриманих тілесних ушкоджень помер у лікарні.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить ГУ Нацполіції в області.
Наразі вирішується питання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2088