Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2019

На Житомирщині за втручання прокуратури недобросовісного орендаря зобов’язано повернути земельну ділянку для видобування габро вартістю понад 3 млн грн

Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходи представницького характеру у сфері землекористування.
Зокрема, з метою захисту державних інтересів Коростишівською місцевою прокуратурою пред’явлено до суду позов про розірвання договору оренди земельної ділянки загальною площею 5 га вартістю понад 3 млн грн, що в Хорошівському районі, та її повернення орендодавцю.
Наразі господарським судом Житомирської області позов задоволено у повному обсязі, договір оренди розірвано та зобов’язано приватне підприємство повернути зазначену земельну ділянку Хорошівській райдержадміністрації.
Йдеться про те, що у січні 2008 року між приватним підприємством та Хорошівською райдержадміністрацією укладено договір оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення загальною площею 5 га для видобування габро на Гайківському родовищі строком дії до 18 грудня 2027 року.
Однак, місцевою прокуратурою встановлено, що починаючи з 2015 року і дотепер приватним підприємством не виконуються законодавчо встановлені обов’язки щодо сплати орендних платежів.
За втручання прокуратури неправомірне використання землі з родовищем габро припиненою.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2044