Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2019

На Житомирщині засуджено державного інспектора екологічного контролю за одержання 4 тис грн неправомірної вигоди

Прокуратурою Житомирської області здійснено публічне обвинувачення під час розгляду справи стосовно одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням свого службового становища. 
Йдеться про те, що головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) на митній території Держекоінспекції Житомирської області одержав від представника приватного товариства неправомірну вигоду на загальну суму 4 тис грн.
 У такий спосіб він «вирішував питання» щодо здійснення контролю лісопродукції, призначеної для експорту, фактично проводячи такий контроль лише на папері.
У ході досудового розслідування фігурант справи щиро розкаявся у скоєному та сприяв розкриттю злочину.
 З огляду на такі обставини, обвинувальний акт був складений та скерований до суду з угодою про визнання винуватості.
За результатами розгляду справи Овруцьким районним судом затверджено угоду про визнання винуватості та визнано винним інспектора екологічного контролю у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 368 КК України.
Вироком суду особі призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн, з позбавленням права обіймати посади в контролюючих органах виконавчої влади на строк 3 роки.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2293