Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

Житомирщина: стан здоров’я учнів гімназії, які від дії розпиленого газу потрапили до лікарні, стабілізовано, усі 13 дітей виписані з медустанови

Під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом розпилення невідомого газу у приміщенні навчального закладу міста Коростишева.
Установлено, що 13.05.2019, у Коростишівській гуманітарній гімназії № 5, близько 10 год 40 хв дня, під час перерви, у чоловічому туалеті на третьому поверсі, 13-річний учень розпилив із газового балончика невідомий газ.
Унаслідок цього було порушено навчальний процес, дітей, які відчули токсичну дію газу, відразу госпіталізовано до лікарні для надання необхідної медичної допомоги.
Станом на 14 травня 2019 року стан здоровя школярів стабілізувався,    усіх 13-х учнів гімназії виписано із лікарні.
Наразі у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України триває досудове розслідування, яке проводить СВ Коростишівського ВП ГУНП в області.
Для повного, всебічного і обєктивного досудового розслідування процесуальне керівництво забезпечується групою прокурорів, яку очолює ювенальний прокурор.
Додатково: відповідно до санкції зазначеної статті, хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2414