Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2019

У Житомирі судитимуть керівницю відділу держпідприємства, обвинувачену в одержанні 5 тис грн неправомірної вигоди

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області слідчими СУ ГУНП в області закінчено досудове розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане із вимаганням, вчинене керівником відділу державного підприємства.
У вівторок, 14 травня 2019 року, прокуратурою області затверджений обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
  Установлено, що начальниця відділу підтвердження (оцінки) відповідності ДП «Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» вимагала та отримала від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 5 тис грн.
За таку суму чиновниця пообіцяла позитивно, та ще й за меншу вартість, вирішити питання щодо розробки технічних умов на продукцію – деревне вугілля.
Як повідомлялося раніше, зловмисницю викрито та затримано під час одержання неправомірної вигоди завдяки злагодженим діям прокуратури  області, співробітників слідчого управління ГУНП в області, за оперативного супроводження відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області.
Справу розглядатиме Богунський районний суд м. Житомира, прокуратура області здійснюватиме публічне обвинувачення.
   Додатково: діяння, передбачені ч. 3 ст. 368 КК України, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1842