Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2019

У Житомирі екс-директора теплопостачального підприємства-банкрута підозрюють у привласненні понад 400 тис грн

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати чужого майна у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також вчиненої повторно, та за фактом підроблення офіційних документів директором орендного підприємства, що у Житомирі.
У вівторок, 21 травня 2019 року, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених чч. 3, 4, ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.
Установлено, що колишній директор орендного теплопостачального підприємства протиправно, з корисливих мотивів, під приводом проведення розрахунків нібито за надані консультаційно-юридичні послуги, які фактично не надавалися, за підробленими офіційними документами неодноразово переводив грошові кошти підприємства на рахунок приватного товариства.
Згодом аналогічно, за підробленими документами, за послуги, які також фактично не надавалися орендному підприємству, незаконно провів розрахунок з іншим товариством з обмеженою відповідальністю.
Унаслідок протиправних дій протягом двох років посадовцем переведено на рахунки приватних товариств 404 500 грн, які у подальшому привласнено.
До того ж, фінансові операції здійснювалися без погодження з арбітражним керуючим орендного підприємства, яке з листопада 2010 року ухвалою суду визнано банкрутом.
Незаконні оборудки керівника теплопостачального підприємства викрито завдяки спільним діям співробітників Управління захисту економіки в області  ДЗЕ Нацполіції, слідчих СУ ГУНП в області, під процесуальним керівництвом прокуратури області.
Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.
На даний час вирішується питання щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3-х до 5-ти років або позбавленням волі на строк від 3-х до 8-ти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1991