Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

У Житомирі групі підлітків, яких обвинувачено у побитті учениці місцевої школи, загрожує позбавлення волі до 4-х років

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування за фактом хуліганства, вчиненого групою  старшокласників стосовно учениці загальноосвітньої школи м. Житомира.
Наразі прокуратурою області у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 296 КК України стосовно чотирьох осіб обвинувальний акт затверджено та скеровано до суду.
Також, у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 296 КК України, стосовно ще двох учениць 7-го класу, які не досягли віку кримінальної відповідальності, до суду скеровано клопотання про застосування до них примусових заходів виховного характеру.
Установлено, що група осіб, серед яких три старшокласниці місцевих шкіл, дві семикласниці гімназії та першокурсниця Житомирського медичного інституту, у лютому 2019 року побили ровесницю.
Зокрема, силоміць завівши її на пустир, що між житловими будинками, у центрі Житомира, з хуліганських мотивів, зухвало та з винятковим цинізмом почали завдавати дівчині кулаками та ногами численних ударів. Потерпіла, прикриваючи обличчя руками, намагалася вирватися від кривдників, однак її силоміць утримували. До того ж, хуліганські дії вчинялися у присутності гурту знайомих, які зняли на відео побиття та виклали у соціальних мережах.
Унаслідок побиття потерпілій завдано легких тілесних ушкоджень, від яких тривалий час довелося лікуватися у медичному закладі.
Досудове розслідування  проводило СУ ГУНП в області.
Справу розглядатиме Богунський  районний суд м. Житомира, публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.
Додатково: відповідно до санкції зазначеної статті, хуліганські дії, вчинені групою осіб, караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1972