Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

Прокуратура Житомирщини оскаржуватиме застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту п’ятьом підозрюваним у незаконному позбавленні волі людей

У Житомирі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі людей, вчиненого групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 3 ст. 146 КК України.
У суботу, 25 травня 2019 року, погоджене з прокуратурою області клопотання щодо застосування до підозрюваних у вчиненні злочину запобіжного заходу у виді тримання під вартою розглянуто судом.
Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира до п’ятьох підозрюваних застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
З огляду на тяжкість скоєного злочину, унеможливлення впливу підозрюваних на свідків та потерпілих, прокуратура області наполягає на застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Наразі готується апеляційна скарга на ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира від 25.05.2019 щодо застосування до підозрюваних запобіжного заходу у виді домашнього арешту.
Як повідомлялося раніше, прокуратурою області спільно із співробітниками відділу запобігання торгівлею людьми ГУНП в області та спецпідрозділу «Корд», викрито групу осіб, які організували у декількох селах Житомирського району, містах Житомирі та Вінниці так звані тренінг-центри.
Керівники цих закладів, з метою отримання матеріальної вигоди, під виглядом лікування громадян від алко- та наркозалежності, незаконно позбавляли  їх волі та примусово утримували у приміщеннях.
За відсутності професійного медперсоналу, у центрах лікування фактично не проводили, натомість пацієнтам (на час проведення обшуків встановлено понад 80 осіб) надавали сильнодіючі медичні препарати для придушення волі та свідомості.
Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.
Відповідно до санкції зазначеної статті, за скоєння злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1983