Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2019

У прокуратурі Житомирщини відбувся семінар, на якому обговорили проблемні питання підтримання публічного обвинувачення в суді

     У прокуратурі Житомирської області відбувся навчальний семінар  на тему: «Недоліки, допущені під час проведення досудового розслідування та підтримання обвинувачення в суді, що стали підставою для визнання доказів недопустимими, або скасування рішень в апеляційному порядку».
    У семінарі взяли участь викладачі відділу підготовки прокурорів з підтримання публічного обвинувачення в суді Національної академії прокуратури України Лариса Неводнича та Аревік Абрамянц, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори.
    Відкриваючи навчальний семінар, начальник відділу підтримання обвинувачення у суді прокуратури області Юрій Козлов наголосив про необхідність постійного навчання, з огляду на сьогоднішні нові вимоги.
    Керівник структурного підрозділу прокуратури області у своєму виступі зупинився на практичних аспектах прокурорів, що стосувалися порушень та недоліків, які стали  підставою для скасування  судових рішень в апеляційному порядку.
    Змістовними та насиченими були виступи Лариси Неводничої та Аревік Абрамянц, які висвітлили актуальні питання апеляційного і касаційного оскарження судових рішень у кримінальних провадженнях, а також проблемні питання визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню, та порядку їх дослідження.
    На семінарі також висвітлені питання, що стосувалися практики визнання судами доказів у кримінальних провадженнях недопустимими через порушення, допущені у ході досудового розслідування або підтримання обвинувачення в суді, з чим виступив прокурор відділу підтримання обвинувачення у суді прокуратури області Денис Стемковський.
    По закінченню виступів учасники семінару взяли активну участь в обговоренні висвітлених питань.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1763