Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2019

На Житомирщині затримали подружжя за підозрою у вбивстві своєї рідної 5-річної доньки, за що загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення

У понеділок, 27 травня 2019 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, розпочато кримінальне провадження за фактом умисного вбивства малолітньої дитини рідними батьками, що сталося в Овруцькому районі.
Наразі 41-річну жінку, матір 5-ти дітей (стосовно двох старших її позбавлено батьківських прав) та чоловіка 50-ти років, ніде не працює, затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасово тримання.
У вівторок, 28 травня 2019 року, обом повідомлено про підозру у скоєнні злочину за п. 2, 12,  ч. 2 ст. 115 КК України.
Органом досудового розслідування під час допиту затриманої матері установлено, що у серпні 2018 року її співмешканець, рідний батько спільної 5-річної доньки, під час сварки вдарив її кулаком, від чого дівчинка втратила свідомість і впала.
 Лише наступного дня виявивши, що дитина померла, «батько» розпалив у будинку вогонь у печі, спалив тіло доньки, а попіл і рештки виніс і викинув у річку.
Так неймовірно жорстоко розправилися із малолітньою донькою, яка прожила вдома п’ять місяців з того часу, як після тривалих судів із прийомною сім’єю, біологічні батьки все ж повернули її.
До прийомної сімї дитина потрапила у березні 2015 року після того, як за рішенням суду її відібрали у рідних батьків без позбавлення їх батьківських прав.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за п.2, 12, ч.2 ст. 115 КК України проводить слідче управління ГУНП в області.
Санкцією зазначеної статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3100