Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2019

До уваги ЗМІ!

Як уже повідомлялося, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області розслідується кримінальне провадження за фактом умисного вбивства батьками рідної доньки, що сталося в Овруцькому районі. 
Цей жахливий факт нікого не залишив байдужим, викликав значний суспільний резонанс. 
У громадськості виникає багато запитань, зокрема, щодо повноти реагування та вжиття належних заходів органами прокуратури.
У зв’язку з цим повідомляємо, що прокуратура діє винятково у правовому полі, відповідно до повноважень, визначених Законом України «Про прокуратуру».
Зокрема, у березні 2015 року, саме за участі працівників органів прокуратури, Овруцьким районним судом Житомирської області задоволено позов Овруцької райдержадміністрації та відібрано у біологічних батьків їхню півторарічну доньку, яку «мати» полишила у лікарні, де її лікували від батьківських побоїв.
Тоді ж дівчинку передано службі у справах дітей Овруцької райдержадміністрації для подальшого влаштування, надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування та влаштовано до дитячого будинку сімейного типу. Там прийняли її, вилікували та виховували.
Але у вересні 2016 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)", відповідно до якого ОРГАНИ ПРОКУРАТУРИ БУЛИ ПОЗБАВЛЕНІ ФУНКЦІЇ ПРЕДСТАВНИЦТВА ІНТЕРЕСІВ ГРОМАДЯН У СУДАХ.
Тому вже у квітні 2018 року, під час розгляду справи у суді апеляційної інстанції, яким скасовано рішення Овруцького районного суду Житомирської області від грудня 2017 року та задоволено позов так званих батьків, про повернення в їх сім’ю Дарини, ЗАХИСТ ПРАВ МАЛОЛІТНЬОЇ ДИТИНИ ЗАБЕЗПЕЧУВАВ ОРГАН ОПІКИ І ПІКЛУВАННЯ. 
Суд дійшов висновку, що сім’я ПОДОЛАЛА складні життєві обставини, які перешкоджали належному вихованню дитини.
За таких обставин, органами прокуратури області, у межах повноважень, вжито вичерпних заходів до захисту прав малолітньої.
Детальніше про вжиття заходів органами прокуратури та хід досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні йтиметься на брифінгу заступника прокурора області Віталія Мякішева, який відбудеться завтра, 30 травня 2019 року, о 12.30, у приміщенні прокуратури області, за адресою вул. Святослава Ріхтера, 11, м. Житомир. 
Довідки та акредитація за тел. 0412 41 30 26

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1536