Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2019

За втручання прокуратура Житомирщини скасовано спецдозвіл на видобування граніту родовища площею 8 га, протиправно виданий товариству без проведення аукціону

Житомирським окружним адміністративним судом підтримано позицію прокуратури Житомирщини про протиправність виданого товариству спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування граніту.
Установлено, що  згідно протоколу Державної комісії України по запасах корисних копалин апробовано балансові запаси Маславського 1-го родовища,  що  знаходиться у Хорошівському районі,  який в подальшому, постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду від 24.01.2019, скасовано з підстав його протиправності.
Однак, Державною службою геології та надр України з урахуванням указаного протоколу  товариству з обмеженою відповідальністю  в позааукціонному порядку видано спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобування граніту.
Прокуратурою області оскаржено законність надання спеціального дозволу на користування надрами товариству на підставі зазначеного протоколу.
Позицію прокуратури області щодо протиправності спеціального дозволу підтримано адміністративним судом та визнано протиправним і скасовано спеціальний дозвіл на користування надрами, виданий Державною службою геології та надр України приватному товариству для видобування граніту Центрально-Круківської ділянки Маславського 1-го  родовища площею понад 8 га.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1982