Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2019

На Житомирщині сільському голові загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років - його обвинувачують в одержанні 35 тис доларів США неправомірної вигоди

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди у великому розмірі – 35 000 доларів США - головою сільської ради, що в  Чуднівському районі.
Наразі, 30.05.2019, прокуратурою області обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.4 ст. 368 КК України затверджено та скеровано до суду.
Як повідомлялося раніше, посадовця затримано під час одержання ним другої частини неправомірної вигоди - 30 000 доларів США. Усього ж сільський голова вимагав та одержав від представника фермерського господарства за вирішення питання про передачу йому в оренду 155,8 га невитребуваних земельних часток (паїв) 35 тис доларів США.
Викрито зловмисника у березні цього року завдяки професійним злагодженим діям прокуратури області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в області ДЗЕ НПУ та слідчих СУ ГУНП в області.
Досудове розслідування проводило слідче управління ГУНП в області.
Справу розглядатиме Чуднівський районний суд.
Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1868