Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

У Попільнянському районі депутатка сільської ради 7 місяців шукала IT-фахівця, щоб подати декларацію про майнові статки

 За результатом розгляду адміністративного протоколу у суді, який відбувся за участю Бердичівської місцевої прокуратури, депутатку сільської ради, що в Попільнянському районі, визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).
Ухвалою Попільнянського районного суду до особи застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
Йдеться про те, що депутатка сільської ради, будучи, відповідно до чинного законодавства, суб'єктом відповідальності за адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, не дотрималася вимог ч.1 ст.45 Закону України "Про запобігання корупції".
Зокрема, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік подала не у відведений законом термін – до 01.04.2018, а із запізненням майже на 7 місяців  – лише 19.11.2018.
У судовому засіданні депутатка пояснила, що причиною такого спізнення стало те, що вона взагалі не розуміється на комп’ютерній техніці, і лише коли знайшла ІТ-спеціаліста, за його допомогою змогла заповнити декларацію.
Однак суд не визнав такі обставини поважною причиною.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1910