Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

Водій, який скоїв у Житомирі дорожньо-транспортну подію, унаслідок чого загинула жінка-пішохід, перебуватиме під цілодобовим домашній арештом

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння жителем Житомира дорожньо-транспортної події, унаслідок якої загинула жінка-пішохід.
У пятницю, 7 червня 2019 року, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). 
Також цього ж дня, за погодженням із процесуальним прокурором прокуратури області, подано до суду клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира від 07.06.2019 до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
Органом досудового розслідування установлено, що 39-річний місцевий житель минулої неділі, 2 червня, близько 17 год 40 хв, рухаючись на власному автомобілі по вул. Чуднівській, у Житомирі, не взявши до уваги попереджувальний дорожній знак «Пішохідний перехід», порушив правила дорожнього руху та скоїв на нерегульованому пішохідному переході наїзд на жінку-пішохода.
 Унаслідок цього жінка, яка переходила через дорогу, отримала тілесні ушкодження, від яких померла у лікарні.
 Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.
Відповідно до санкції зазначеної статті, злочини такої категорії караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1851