Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

На Житомирщині прокуратура попередила протиправне використання земель сільськогосподарського призначення ринковою вартістю 3 млн грн

 За позовом Новоград-Волинської місцевої прокуратури господарський суд Житомирської області визнав незаконним і скасував розпорядження  Романівської райдержадміністрації про внесення змін до договору оренди земельної ділянки з фермерським господарством та сам договір, а також зобов'язав орендаря повернути наділ до земель запасу Гордіївської  сільської ради Романівського району.
Йдеться про те, що за розпорядженням Романівської райдержадміністрації у березні 2018 року, внесено зміни до договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 15 га, ринковою вартістю 3 млн грн та передано її в користування фермерському господарству для ведення сільськогосподарського виробництва.
Однак, орган місцевої влади діяв неправомірно, з перевищенням своїх повноважень, оскільки розпоряджатися землею сільськогосподарського призначення державної власності має право лише Головне управління Держгеокадастру в області.
Крім цього, право користування цією земельною ділянкою за попереднім орендарем – фізичною особою, у визначеному законом порядку не припинено.
Обов'язок проведення земельних торгів, при передачі земельної ділянки в оренду новому орендарю, райдержадміністрацією також не було виконано.
 З цих підстав Новоград-Волинською місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру на захист інтересів держави та припинено протиправне використання земель сільськогосподарського призначення.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2127