Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

Щорічну декларацію про майнові статки подав лише у грудні, бо забув пароль та логін, - пояснив порушення виконувач обов’язків старости села з Попільнянського району

Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді адміністративного протоколу про вчинення виконувачем обов’язків старости села, що у Попільнянському районі, адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.
Постановою Попільнянського районного суду особу визнано винним за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) та застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу на суму 850 грн.
Установлено, що виконувач обов’язків старости села, будучи суб’єктом декларування, порушив вимоги ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно, без поважних причин, подавши щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Зокрема, декларацію за 2017 рік, термін подачі якої спливає 31.03.2018,  подав лише 18.12.2018, спізнившись аж на 8 місяців.
У судовому засіданні 28-річний порушник свою вину визнав, пояснивши, що не запам’ятав логін та пароль від електронної адреси особистого кабінету, а тому зміг подати за допомогою знайомих лише наприкінці року.
Однак, таке пояснення суд не визнав як поважну причину.   

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2135