Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

На Житомирщині прокуратура заявила позов про повернення ліцею 4 га землі вартістю майже півмільйона грн, неправомірно наданої у приватну власність

Органи прокуратури Житомирщини продовжують вживати заходів представницького характеру у сфері охорони дитинства, зокрема, використання навчальними закладами земельних ділянок державної форми власності.
Так, Коростишівською місцевою прокуратурою виявлено  незаконне відчуження земельної ділянки державної форми власності загальною площею 4 га вартістю 450 тис грн, яка перебувала у постійному користуванні Коростишівського професійного аграрного ліцею.
Установлено, що у квітні 2015 року наказом ГУ Держгеокадастру в області надано двом жителям Житомирського району (подружжю) дозволи на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність двох земельних ділянок загальною площею 4 га, розташованих за межами населених пунктів Коростишівської міськради.
Наступним наказом ГУ Держгеокадастру в області від 23.11.2016,  затверджено документацію із землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок, кожна площею 2 га, та надано зазначеним особам у власність, з цільовим призначенням - для ведення особистого селянського господарства.
Проте, ці накази Держгеокадастру - незаконні, оскільки ліцей є державним професійно-технічним навчальним закладом, підпорядкованим Міністерству освіти і науки України, без погодження з яким будь-яке майно та закріплені за ліцеєм земельні ділянки не підлягають вилученню чи передачі у власність юридичним і фізичним особам.
Коростишівською місцевою прокуратурою заявлено позов про визнання недійсними та скасування зазначених наказів, скасування державної реєстрації права власності та витребування земельних ділянок.
Наразі Коростишівським районним судом справу прийнято до провадження. 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1656